Ajmo.baAjmo.ba

Imate račun?

Ajmo.baAjmo.ba

Nemate vaš račun?

Uvjeti i odredbe

Sadržaj

 • Kodeks pravilnog postupanja
 • Uvod u Uvjete i odredbe
 • Uvjeti i odredbe
  1. Definicije
  2. Opseg i priroda naših Usluga
  3. Cijene, prekrižene cijene i Nadoknada razlike u cijeni
  4. Privatnost i kolačići
  5. Besplatno za korisnike, plaćaju samo Pružatelji putovanja!
  6. Kreditna kartica ili bankovna doznaka
  7. Plaćanje unaprijed, otkazivanje, nedolazak i korisne informacije
  8. (Daljnja) prepiska i komunikacija
  9. Rang smještajnih objekata, Program prioritetnih partnera, broj zvjezdica i recenzije gostiju
  10. Izjava o odricanju od odgovornosti
  11. Prava intelektualnog vlasništva
  12. Razno
  13. O Ajmo.ba i pridruženim tvrtkama

 

Kodeks pravilnog postupanja

 

Naša je misija omogućiti ljudima da otkriju Bosnu i Hercegovinu ponudom najboljih smještajnih objekata, kao i odličnih mjesta i atrakcija koje putnici mogu posjetiti. Kako bismo postigli taj cilj, i dalje ćemo temeljiti svoj rad na sljedećem:

 • Stalo nam je do vas: pa je naša Platforma dostupna na 50+ jezika
 • Donosimo vam i nudimo iskustvo u mnoštvo objekata, od luksuznih smještaja do objekata koji najviše odgovaraju vašim potrebama, bilo da je riječ o hotelu, motelu, hostelu, smještaju s doručkom itd. bilo gdje na svijetu
 • Donosimo vam i omogućujemo iskustvo s raznim izletima i drugim atrakcijama i drugim Pružateljima putovanja
 • Možemo olakšati plaćanje naknade (za ulazak), kupovinu ili najam bilo kojeg proizvoda vezanog uz Putovanje koje koristi naše usluge naplate
 • Pomažemo vam (0-24): naša je Služba za korisnike tu za vas svaki dan 0-24, na 50+ jezika
 • Slušamo vas: naša je Platforma proizvod koji VI (korisnici) preferirate i smatrate najpovoljnijom prilikom korištenja naše usluge
 • Čujemo vas: prikazujemo necenzurirane recenzije (korisnika koji su boravili u objektu)
 • Nudimo vam informativnu i preglednu internetsku stranicu koja jamči najbolje cijene.

 

Uvod u Uvjete i odredbe

 

Ovi uvjeti i odredbe, sa svim potencijalnim izmjenama, odnose se na sve naše usluge koje su izravno ili neizravno (putem distributera) na raspolaganju na internetu, putem bilo kojeg mobilnog uređaja, e-pošte ili telefona. Pristupom, pregledavanjem i korištenjem naše (mobilne) stranice ili bilo koje od naših aplikacija, putem bilo koje platforme (u daljnjem tekstu zajedno: Platforma) i/ili ostvarenjem rezervacije, priznajete i slažete se da ste pročitali, razumjeli i složili se s uvjetima i odredbama navedenim niže (uključujući i izjavu o zaštiti privatnosti).

Ove su stranice, njihov sadržaj, infrastruktura i usluga online rezervacije (uključujući i podršku u postupku naplate) koju pružamo na ovim stranicama i putem stranice u vlasništvu i pod rukovodstvom tvrtke Avensis MJ d.o.o. i na raspolaganju su samo za vašu osobnu, nekomercijalnu (u okviru odnosa između tvrtke i korisnika (B2C)) upotrebu u skladu s uvjetima i odredbama u nastavku. Odnos koji imamo s Pružateljima putovanja uređuje se u zasebnim uvjetima i odredbama kojima se uređuje i (odnos između tvrtki (B2B) komercijalni odnos koji imamo sa svakim Pružateljem putovanja. Svaki Pružatelj putovanja djeluje na profesionalan način u suradnji s Ajmo.ba kad je riječ o ustupanju proizvoda i/ili usluge na ili putem Ajmo.ba (vrijedi kako za odnos između tvrtki (“B2B”) i/ili odnos između tvrtke i korisnika (“B2C”). Molimo, imajte na umu da Pružatelji putovanja mogu imati, prijaviti i/ili zahtijevati (prihvaćanje) – uz uvjete i važne informacije dostupne na internetskoj stranici (dostava/slanje/provođenje/korištenje) – svoje vlastite uvjete i odredbe i pravila vezana uz korištenje, pristup i konzumaciju Putovanja (koji mogu uključivati određene napomene i ograničenja odgovornosti).

 

0. Definicije

 

“Ajmo.ba”, “nas”, “mi” ili “naš” odnose se na Avensis MJ d.o.o., tvrtku s ograničenom odgovornošću koja podliježe nizozemskim zakonima i čija je registrirana adresa Kralja Petra 1.Karađorđevića 78000 Banja Luka-Bosna i Hercegovina. “Platforma” označava (mobilnu) Uslugu i aplikaciju putem kojih se omogućuje korištenje Usluge putovanja koju nudi, kontrolira, kojom upravlja i čiji je vlasnik Ajmo.ba. “Putovanje” označava razne proizvode i usluge putovanja koje možete naručiti, akvizirati, steći, kupiti, unajmiti, pružiti, rezervirati, kombinirati ili konzumirati iz ponude Pružatelja putovanja.

“Pružatelj putovanja” odnosi se na profesionalnog pružatelja usluga smještaja (npr. hotel, motel, apartman, smještaj s doručkom), izleti i druge atrakcije (npr. tematski park, muzej, obilasci i razgledavanja), usluge prijevoza (npr. najam automobila, krstarenja, željeznice, prijevoz u zračnim lukama, autobusni prijevoz, usluga prijevoza), turoperatori, putna osiguranja i sve druge proizvode i usluge vezane uz putovanja koje povremeno za Rezervaciju putovanja mogu biti ponuđene na Platformi (bilo odnos između tvrtki (B2B) ili između tvrtke i korisnika (B2C).

“Usluga putovanja” označava online kupovinu, narudžbu, uslugu naplate ili rezervacije koju nudi ili omogućuje Ajmo.ba u obliku raznih proizvoda i usluga koje Pružatelj putovanja povremeno ustupa na Platformi.

“Rezervacija putovanja” označava narudžbu, kupovinu, plaćanje, bukiranje ili rezervaciju Putovanja.

 

1. Opseg i priroda naših Usluga

 

Putem ove Platforme, mi (Avensis MJ d.o.o. i njegovi pridruženi (distribucijski) partneri) nudimo online platformu putem koje Pružatelji putovanja – u okviru svog profesionalnog poslovanja (tj. u okviru odnosa između tvrtki (“B2B”) i odnosa između tvrtke i korisnika (“B2C”)) – mogu oglašavati, plasirati na tržište, prodavati, promovirati i/ili nuditi (kako je već primjenjivo) svoje proizvode i usluge za narudžbu, kupovinu, rezervaciju, najam i putem koje relevantni posjetitelji Platforme mogu otkriti, tražiti, uspoređivati i ostvariti narudžbu, rezervaciju, kupovinu ili plaćanje (tj. Usluga putovanja). Korištenjem Usluge putovanja (npr. ako napravite Rezervaciju putovanja putem Usluge putovanja), ulazite u izravan (pravno obvezujući) ugovorni odnos s Pružateljem putovanja putem kojeg ste napravili rezervaciju ili kupili proizvod ili uslugu (kako je već primjenjivo). Od trenutka kad napravite Rezervaciju putovanja, mi djelujemo isključivo kao posrednik između vas i Pružatelja putovanja te šaljemo odgovarajuće detalje vaše Rezervacije putovanja odgovarajućem Pružatelju(ima) putovanja, a vama šaljemo poruku e-pošte s potvrdom za i u ime Pružatelja putovanja. Ajmo.ba ne (pre)prodaje, iznajmljuje i ne nudi usluge ili proizvode (vezane uz putovanja).

Informacije koje priopćimo prilikom pružanja Usluge putovanja temelje se na informacijama koje dobivamo od Pružatelja putovanja. U tom smislu, Pružatelji putovanja koji plasiraju na tržište i promoviraju svoje Putovanje na Platformi imaju pristup našem sustavu i ekstranetu, gdje imaju punu odgovornost za ažuriranje cijena/naknada/pristojbi, raspoloživosti, pravila i uvjeta te drugih relevantnih informacija prikazanih na našoj Platformi. Iako ulažemo znatan napor i vještinu pri pružanju naših Usluga putovanja, ne možemo potvrditi, niti jamčiti da su sve navedene informacije točne, potpune i istinite, niti možemo biti odgovorni za bilo kakve pogreške (uključujući očigledne i pravopisne pogreške), prekide veze (bez obzira je li u pitanju (privremeni i/ili djelomični) kvar, popravak, nadogradnja ili održavanje naše Platforme ili nešto drugo), netočne, neistinite ili informacije koje dovode u zabludu, ili pak nedostatak informacija. Svaki pojedinačni Pružatelj putovanja u svakom je trenutku odgovoran za točnost, potpunost i istinitost (opisnih) informacija (uključujući cijene/naknade/pristojbe, pravila, uvjete i raspoloživost) prikazanih na našoj Platformi. Naša Platforma nije i ne treba se smatrati preporukom niti potvrdom kvalitete, nivoa usluge ili klasifikacije bilo kojeg raspoloživog Pružatelja putovanja (ili njegovih sadržaja, lokacije, , vozila (glavnih ili sporednih) proizvoda ili usluga).

Naše su Usluge putovanja na raspolaganju samo za osobnu i nekomercijalnu upotrebu. Stoga nije dozvoljena preprodaja, dubinsko povezivanje (deep-link), korištenje, kopiranje, praćenje (npr. putem web-spidera ili web-scrapinga), prikazivanje, preuzimanje ili reproduciranje bilo kojeg sadržaja ili informacije, softwarea, rezervacija, karata, proizvoda ili usluge koje su na raspolaganju na našoj Platformi u bilo kakve komercijalne ili konkurentske svrhe.

 

2. Cijene i prekrižene cijene

 

Cijene koje određuje Pružatelj putovanja na našoj Platformi vrlo su konkurentne. Sve cijene za vaše Putovanje prikazane su s PDV-om (koje su podložne izmjenama) i pristojbama, osim ako na našoj Platformi ili poruci e-pošte s potvrdom rezervacije nije drukčije navedeno. Cijene karata izražene su po osobi ili grupi i važeće su do datuma ili roka isteka navedenog na karti (ako se primjenjuje). Primjenjive naknade i pristojbe (uključujući turističku/boravišnu pristojbu) Pružatelj putovanja može naplatiti u slučaju nedolaska ili otkazivanja.

Ponekad su na našoj Platformi na raspolaganju niže cijene za određeni boravak, proizvod ili uslugu. Međutim, te cijene, koje određuje Pružatelj putovanja, mogu podrazumijevati određena ograničenja i uvjete u pogledu, na primjer, opcija bez otkazivanja rezervacije ili mogućnosti povrata novca. Molimo vas da prije odluke o rezervaciji pažljivo provjerite odgovarajuće proizvode, usluge i uvjete rezervacije te ostale informacije.

Prekrižena cijena prikazana za određene jedinice temelji se na trenutačnoj trećoj po redu najvećoj cijeni Pružatelja putovanja za vaše Putovanje koja se odnosi na iste uvjete rezervacije ili kupnje u razdoblju od 30 dana oko vašeg datuma prijave ili korištenja (15 dana prije i 15 dana nakon datuma prijave ili korištenja; ako između danas i datuma prijave ili korištenja ima manje od 15 dana, koristit ćemo odgovarajući broj dodatnih dana nakon datuma prijave ili korištenja kako bi ukupan broj dana bio 30). Radi uspješnije usporedbe uvijek uzimamo u obzir iste Uvjete putovanja (npr. uvjete otkazivanja, dodatne proizvode (kao što je plan obroka) i vrstu Putovanja). To znači da je vaše Putovanje dostupno po nižoj cijeni u usporedbi s drugim datumima prijave ili korištenja u istom razdoblju.

 

Pretvarač valuta koristi se isključivo u informativne svrhe i na njega se ne treba oslanjati u smislu preciznosti i aktualnosti. Stvarne cijene mogu varirati.

Očigledne greške i neispravne informacije (uključujući i greške u tisku) nisu obvezujuće.

Sve su posebne ponude i promotivne akcije označene kao takve. Ako nisu označene kao takve, ne možete ostvariti nikakva prava u slučaju očiglednih grešaka.

 

3. Privatnost i kolačići

 

Ajmo.ba poštuje vašu privatnost. Molimo pročitajte našu izjavu o zaštiti privatnosti i kolačićima za više informacija.

 

4. Besplatno za korisnike, plaćaju samo Pružatelji putovanja!

 

Osim ako nije drukčije navedeno, naša je usluga besplatna za korisnike jer vam mi, za razliku od mnogih drugih, nećemo naplatiti svoje Usluge putovanja ni dodati troškove (rezervacije) na cijenu. Pružatelju putovanja platit ćete iznos naveden u Rezervaciji putovanja (zajedno s – ako nisu uključeni u cijenu – dodatnim troškovima, uključujući poreze i pristojbe (ako se primjenjuju)).

Pružatelji putovanja plaćaju proviziju (koja čini manji iznos cijene proizvoda) Ajmo.ba nakon što krajnji korisnik iskoristi uslugu ili proizvod Pružatelja putovanja (npr. nakon što gost boravi i plati boravak smještajnom objektu). Pružatelji putovanja mogu poboljšati svoj rang povećanjem provizije (Opcija povećanja vidljivosti). Korištenje opcije Povećanja vidljivosti (povećanjem provizije za bolji položaj u rezultatima pretrage) ovisi o odluci Pružatelja putovanja koji odlučuje kada i na koji proizvod će se primjenjivati opcija. Algoritam ranga uzet će u obzir povećanje provizije prilikom određivanja Zadanog ranga. Prioritetni partneri plaćaju veći iznos provizije za bolji položaj među rezultatima pretrage.

Samo Pružatelji putovanja koji su u komercijalnom odnosu s Ajmo.ba (temeljenom na ugovoru) bit će dostupni na Platformi (radi oglašavanja proizvoda tvrtkama ili korisnicima). Ajmo.ba nije otvorena platforma (kao što su Amazon ili eBay) na kojoj krajnji korisnici mogu staviti na raspolaganje svoj proizvod (nije platforma za razmjenu usluga između korisnika); Ajmo.ba ne dozvoljava ne-partnerskim stranama da nude ili prodaju svoje proizvode na ili putem Ajmo.ba.

 

5. Kreditna kartica ili bankovna doznaka

 

Ukoliko je dostupno i primjenjivo, pojedini Pružatelji putovanja nude mogućnost plaćanja rezervacije (cjelokupno ili djelomično i ovisno o tome što je propisano u uvjetima plaćanja Pružatelja putovanja) izravno Pružatelju putovanja tijekom postupka Rezervacije putovanja putem sigurne online uplate (u skladu s ponudom i smjernicama banke). Za određene proizvode i usluge Ajmo.ba posreduje (putem trećih tvrtki za obradu plaćanja) u naplati tog proizvoda ili usluge (tzv. usluga naplate) za i u ime Pružatelja putovanja (Ajmo.ba nikada ne djeluje kao trgovac). Uplata se obrađuje na siguran način s vaše kreditne/debitne kartice ili s bankovnog računa na bankovni račun Pružatelja putovanja putem obrađivača platne transakcije. Svako plaćanje u kojem smo posredovali za i u ime Pružatelja putovanja te smo mu prebacili uplatu, u svakom će slučaju predstavljati vašu uplatu (dijela) iznosa rezervacije odgovarajućeg proizvoda ili usluge u plaćanju takvih (djelomičnih) dospjelih cijena i za takve uplate ne možete tražiti povrat novca.

Za određene (bez povrata novca) cijene ili posebne ponude, molimo imajte na umu da Pružatelji putovanja mogu zahtijevati plaćanje unaprijed putem mrežnog transfera (ako je dostupan) ili putem kreditne kartice te se vaša kreditna kartica može predautorizirati ili teretiti (ponekad bez mogućnosti povratka novca) nakon napravljene Rezervacije putovanja. Molimo vas da prije rezervacije pažljivo provjerite informacije i uvjete (rezervacije) proizvoda ili usluge. Ajmo.ba ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakvo (odobreno, (navodno) neodobreno ili pogrešno) terećenje koje izvrši Pružatelj putovanja i nećete tražiti povrat novca ni za jedan iznos ili odobreno terećenje koje izvrši Pružatelj putovanja (uključujući terećenje u slučaju plaćanja unaprijed, nedolaska gosta ili troškova otkazivanja) vaše kreditne kartice.

U slučaju da treće osobe zloupotrijebe ili neovlašteno koriste vašu kreditnu karticu, većina će banaka snositi rizik i pokriti sve troškove koji proizlaze iz takve zloupotrebe ili neovlaštenog korištenja, što ponekad podrazumijeva naplatu (obično u iznosu od 50 EUR (ili odgovarajućeg iznosa u vašoj lokalnoj valuti)). U slučaju da vam izdavač kreditne kartice ili vaša banka naplate ovaj iznos uslijed neovlaštene transakcije koja je proizašla iz rezervacije ostvarene na našoj Platformi, nadoknadit ćemo vam taj iznos u ukupnom iznosu do 50 EUR (ili odgovarajućeg iznosa u vašoj lokalnoj valuti). Molimo da u svrhu isplate odštete ovu zloupotrebu svakako prijavite izdavaču kreditne kartice (u skladu s njihovim pravilima i postupkom) i odmah nas obavijestite porukom e-pošte ([email protected]). Molimo vas da u polju predmeta poruke navedete ‘zloupotreba kreditne kartice’ i predočite nam dokaze o naplaćenoj naknadi (npr. pravila izdavača kreditne kartice). Ova odšteta vrijedi samo ako je rezervacija putem kreditne kartice ostvarena putem sigurnog servera Ajmo.ba, a neovlašteno je korištenje vaše kreditne kartice rezultat uobičajenog funkcioniranja naše stranice ili našeg nemara, a nije nastalo vašom krivicom tijekom korištenja sigurnog servera.

 

6. Plaćanje unaprijed, otkazivanje, nedolazak i korisne informacije

 

Rezervacijom putovanja od Pružatelja putovanja prihvaćate pravila Pružatelja putovanja vezana za otkazivanje rezervacije i nedolazak, kao i sve dodatne uvjete (pružanja usluge) Pružatelja putovanja koji se mogu odnositi na vašu rezervaciju ili primijeniti tijekom vašeg boravka ili posjeta (uključujući korisne informacije Pružatelja putovanja dostupne na našoj Platformi i relevantna kućna pravila Pružatelja putovanja), uključujući i usluge ili proizvode koje Pružatelj putovanja nudi. Uvjeti i odredbe pružanja usluga Pružatelja putovanja mogu se dobiti od samog Pružatelja putovanja. Opća pravila vezana za otkazivanje rezervacije i nedolazak u određeni smještajni objekt na raspolaganju su vam na našoj Platformi, na stranici Pružatelja putovanja, tijekom rezervacije, u poruci e-pošte s potvrdom rezervacije te na ulaznicama (ako je primjenjivo). Molimo, imajte na umu da za određene cijene i posebne ponude ne postoji mogućnost otkazivanja rezervacije ili izmjene. Pružatelj putovanja može vam naplatiti troškove boravišne pristojbe koji se primjenjuju čak i u slučaju nedolaska ili otkazivanja uz troškove. Molimo vas da prije rezervacije pažljivo provjerite informacije i uvjete (rezervacije) proizvoda ili usluge. Molimo, imajte na umu da se Rezervacija putovanja koja zahtijeva uplatu pologa ili plaćanje unaprijed (cjelokupnog ili djelomičnog iznosa) može otkazati (bez prethodne obavijesti ili upozorenja) ukoliko se relevantni (preostali) iznos(i) ne mogu u cijelosti naplatiti na relevantni predviđeni dan uplate u skladu s relevantnim uvjetima plaćanja Pružatelja putovanja i pojedine rezervacije. Pravila o otkazivanju i plaćanju unaprijed mogu se razlikovati po segmentu, proizvodu ili usluzi Pružatelja putovanja ili rezervacije. Molimo, pažljivo pročitajte važne informacije (ispod vrsta Putovanja ili pri dnu svake stranice Pružatelja putovanja na našoj Platformi) i važne informacije na svojoj potvrdi rezervacije jer Pružatelj putovanja možda primjenjuje dodatna pravila (npr. u vezi s dobnim ograničenjima, pologom za slučaj štete, otkazivanjima/dodacima za grupne rezervacije, pomoćnim ležajevima/doručkom uz nadoplatu, ljubimcima/prihvaćanjem kartica). Kašnjenje uplata, pogrešni podaci bankovnog računa, debitne ili kreditne kartice, nevažeće kreditne/debitne kartice ili nedovoljna sredstva vaš su rizik i odgovornost i ne ostvarujete pravo na naknadu bilo kojeg (nepovratnog) unaprijed uplaćenog iznosa, osim ako Pružatelj putovanja ne pristane na drukčije uvjete ili drukčije utvrdi u okviru svojih pravila o plaćanju (unaprijed) ili pravilima o otkazivanju.

Ako želite pregledati, izmijeniti ili otkazati Rezervaciju putovanja, upute za to možete pronaći u poruci e-pošte s potvrdom rezervacije. Imajte na umu da vam može biti naplaćena naknada za otkazivanje u skladu s pravilima Pružatelja putovanja vezanim uz otkazivanje, plaćanje (unaprijed) i nedolazak ili da nećete imati pravo na povrat bilo kojeg (unaprijed) uplaćenog iznosa. Predlažemo vam da prije rezervacije pažljivo pročitate pravila smještajnog objekta vezana uz otkazivanje, plaćanje (unaprijed) rezervacije i nedolazak. Također, imajte na umu da trebate pravovremeno izvršiti sve daljnje uplate u skladu sa zahtjevima rezervacije.

Dogodi li se da kasnite s dolaskom na dan prijave ili dolazite tek sljedeći dan, svakako o tome (na vrijeme) obavijestite Pružatelja putovanja kako bi znao kada vas može očekivati i kako biste izbjegli otkazivanje Rezervacije putovanja ili naplaćivanje troškova za nedolazak. Ukoliko je potrebno, naša služba za korisnike može vam pomoći da obavijestite Pružatelja putovanja. Ajmo.ba ne prihvaća i ne snosi nikakvu odgovornost za vaše kašnjenje ili ukoliko vam Pružatelj putovanja naplati troškove otkazivanja ili nedolaska.

 

7. (Daljnja) prepiska i komunikacija

 

Ostvarenjem Rezervacije putovanja pristajete primiti (i) poruku e-pošte koju vam možemo poslati neposredno prije vašeg dolaska te koja sadrži podatke o vašem odredištu te određene druge podatke i ponude (uključujući i ponude od treće strane pod uvjetom da ste odabrali ovu mogućnost) vezane za vaše Putovanje (Rezervaciju) i odredište, (ii) poruku e-pošte nakon dolaska kojom vas pozivamo da ocijenite (iskustvo s) Pružatelja putovanja i Uslugu putovanja kao i (ii) poruku e-pošte koju vam možemo poslati netom nakon vašeg boravka u smještajnom objektu, a kojom vas pozivamo da ispunite formular za recenziju. Molimo pogledajte našu Izjavu o zaštiti privatnosti i kolačićima za više informacija o tome kako vas možemo kontaktirati.

Ajmo.ba ne snosi i ne priznaje bilo kakvu odgovornost za bilo koju komunikaciju s Pružateljima putovanja na ili putem svoje platforme. Ne mogu se izvoditi nikakva prava iz zahtjeva prema Pružatelju putovanja ili iz komunikacije s Pružateljem putovanja ili iz (bilo kojeg oblika) potvrde primitka bilo kakve komunikacije ili zahtjeva. Ajmo.ba ne može jamčiti da će Pružatelj putovanja (na vrijeme) primiti/pročitati, ispuniti, izvršiti ili prihvatiti bilo koji zahtjev ili komunikaciju.

Kako bi se valjano dovršila i osigurala vaša Rezervacija putovanja, morate koristiti svoju točnu adresu e-pošte. Ne priznajemo i ne snosimo nikakvu odgovornost (i nismo obvezni provjeriti) bilo kakve pogrešne ili netočno napisane adrese e-pošte te pogrešne ili netočno napisane brojeve telefona, mobitela ili kreditnih kartica.

Sve pritužbe i zahtjeve za potraživanja od Ajmo.ba ili vezano uz Usluge putovanja potrebno je predati što prije, ali u svakom slučaju unutar 30 dana nakon datuma korištenja proizvoda ili usluge (npr. datum odjave). Svi zahtjevi za potraživanje i pritužbe predane nakon razdoblja od 30 dana mogu biti odbijeni i podnositelj odustaje od svog prava na bilo kakvo obeštećenje (nadoknada štete ili troškova).

Budući da se cijene i raspoloživost konstantno ažuriraju i izmjenjuju, toplo preporučujemo da napravite snimku zaslona kad god radite rezervaciju kako biste to mogli priložiti u svoju korist (po potrebi).

 

8. Rang smještajnih objekata, Program prioritetnih partnera, broj zvjezdica i recenzije gostiju

 

Zadana postavka rangiranja Pružatelja putovanja na našoj Platformi glasi ‘Ajmo.ba preporučuje’ (ili bilo koji sličan naziv); to je Dodijeljen rang. Molimo, imajte na umu da se “Dodijeljen rang” kreira putem kompleksnog i sustava (algoritma) koji se uvijek mijenja i prilagođava te se temelji na višestrukim kriterijima kako bi optimalno povezao korisnike s pravim smještajnim objektima. Sami rang bit će različit za svakog korisnika i za svaku pretragu jer su uključeni mnogi kriteriji, npr. popularnost smještaja među našim posjetiteljima (prema recenzijama gostiju), prošle aktivnosti povezane sa Službom za korisnike (uključujući broj i vrstu pritužbi gostiju), određene podatke vezane za rezervacije (broj rezervacija, otkazivanja, stopa konverzije, preklapanja rezervacija, raspoloživost itd.) i prošlost pretraživanja određenog korisnika. Plaćanje računa na vrijeme te postotak provizije Pružatelja putovanja također su uključeni u algoritam Dodijeljenog ranga. Molimo, imajte na umu da također nudimo mogućnost drukčije rangiranja Pružatelja putovanja. Korisnik može npr. odabrati sortiranje objekata prema najnižoj cijeni, ocjeni recencija, vrsti smještajnog objekta itd. To znači da korisnik ima potpunu kontrolu nad načinom prikazivanja rezultata pretrage.

U određenim gradovima i regijama, Ajmo.ba nudi opciju sudjelovanja u Programu prioritetnih partnera omogućujući pojedinim Pružateljima putovanja koji ispunjavaju određene uvjete da se prikazuju pri vrhu rezultata kao “Preporučeni” u odgovarajućem odredištu (gradu/regiji). Tim se Pružateljima putovanja dodaje oznaka ‘palca gore’, a oni zauzvrat plaćaju veći iznos provizije. U Programu mogu sudjelovati isključivo Pružatelji putovanja koji ispunjavaju (i zadrže) određene uvjete.

Broj zvjezdica koji se koristi za ostale smještajne objekte (koji nisu hoteli, npr. privatni smještaj) ne odgovara uvijek službenom broju zvjezdica hotela.

Ajmo.ba će samo od gostiju koji su boravili u Smještajnom objektu zatražiti da iznesu komentare o svom boravku u relevantnom Smještajnom objektu te ocijene određene aspekte svog boravka ili im tijekom njihova boravka poslati zahtjev za pisanje recenzije. Ispunjena recenzija (uključujući ocjene poslane tijekom boravka) (a) može biti učitana na našu Platformu s podacima Pružatelja putovanja u pitanju samo u svrhu informiranja (budućih) korisnika o vašem mišljenju o razini usluge i kvalitete Pružatelja putovanja te (b) biti korištena i objavljena (dijelom ili u potpunosti) od strane društva Ajmo.ba s pravom korištenja (npr. u marketinške svrhe, svrhu oglašavanja ili poboljšanja usluge tvrtke) na našoj Platformi ili na sličnim platformama društvenih mreža, u newsletteru, posebnim promidžbama, aplikacijama ili putem drugih kanala kojima je Ajmo.ba domaćin te koje posjeduje, nadzire ili koristi. Kako bi se ponudile i zadržale aktualne (i prema tome relevantne) recenzije, recenzije je moguće poslati samo unutar ograničenog vremenskog razdoblja (28 dana) nakon boravka i svaka će recenzija biti dostupna samo ograničeno vremensko razdoblje (24 mjeseca) nakon objave. Prema zadanim postavkama, recenzije se rangiraju prema datumu slanja uz još neke dodatne kriterije (kao što su jezik, recenzije s komentarima), pri čemu se recenzija gosta koji [uvijek] šalje opsežne i detaljne recenzije (takozvani “Smještajni kritičar”) može rangirati na vrh. Imate opciju odabira različitih načina rangiranja i filtriranja (npr. prema korisnicima, podacima, jeziku, ocjeni). Ajmo.ba dopušta Pružateljima putovanja da odgovore na recenziju. Zadržavamo pravo da uredimo, odbijemo ili uklonimo recenzije prema vlastitom nahođenju, ukoliko one krše naša pravila za objavu recenzija. Ajmo.ba ne daje kompenzaciju ili neku drugu vrstu nagrade gostima za slanje recenzije. Recenzije gostiju treba smatrati anketom koja ne uključuje nikakve (daljnje komercijalne) ponude, pozive ili poticaje ni na što. Ajmo.ba ulaže najveće napore u nadzor i uklanjanje recenzija koje uključuju neprikladne sadržaje ili se u njima spominju imena osoba ili ukradene stvari.

Ajmo.ba neće prihvaćati recenzije koje sadrže sljedeće:

 • Neprimjerene izraze, seksualno eksplicitan sadržaj, govor mržnje, prijetnje, nasilje
 • Spominju ime i prezime ili sadrže uvrede usmjerene na osoblje
 • Promoviraju ilegalne aktivnosti (npr. drogu, prostituciju)
 • Stranice, adrese e-pošte i adrese, telefonske brojeve, detalje kreditne kartice
 • Politički osjetljiv sadržaj

Ajmo.ba i Pružatelj putovanja oboje imaju pravo raskinuti odnos iz bilo kojeg razloga (uključujući kršenja odredbi ugovora ili (prijave) bankrota) uz poštivanje relevantnog razdoblja za najavu raskida koje su dogovorile ugovorene strane.

 

9. Izjava o odricanju od odgovornosti

 

U skladu s ograničenjima navedenim u ovim uvjetima i odredbama i u skladu sa zakonom, mi ćemo biti materijalno odgovorni samo za izravne štete koje ste pretrpjeli ili za koje ste platili uslijed našeg neispunjavanja obaveza vezanih za naše usluge, u visini ukupnog iznosa cjelokupne vaše rezervacije navedenoga u poruci e-pošte s potvrdom Rezervacije putovanja (bilo za jedan slučaj ili niz povezanih slučaja).

Ipak, u skladu sa zakonom, ni mi ni naši činovnici, direktori, zaposlenici, predstavnici, filijale, partnerske tvrtke (kompanije), distributori, distribucijski partneri, licencirani predstavnici, agenti ili druge osobe koje sudjeluju u stvaranju, sponzoriranju, promoviranju ili koja na drugi način čine stranicu i njezin sadržaj dostupnim, nisu materijalno odgovorni za (i) kaznene, posebne, indirektne ili posljedične štete ili gubitke, gubitak proizvodnje, gubitak profita, gubitak prihoda, gubitak ugovora, štetu ili gubitak ugleda ili reputacije, gubitak prava na odštetu, (ii) netočnost (opisnih) informacija (uključujući cijene, raspoloživost i rejting) o Pružateljima putovanja prikazanim na našoj Platformi, (iii) usluge obavljene ili proizvode ponuđene od strane Pružatelja putovanja ili drugih poslovnih partnera, (iv) bilo kakve (direktne, indirektne, posljedične ili kaznene) štete, gubitke ili troškove koje ste pretrpjeli ili platili u skladu s, uslijed i u vezi s korištenjem, nemogućnošću korištenja ili kašnjenja naše Platforme, ili (v) za bilo kakvu (osobnu) povredu, smrt, oštećenje imovine ili druge (direktne, indirektne, posebne, posljedične ili kaznene) štete, gubitke ili troškove koje ste pretrpjeli ili platili, bilo to uslijed (zakonskih) akata, grešaka, kršenja, (grubog) nehaja, kvalificirane krivnje, skrivanja informacija, nečinjenja, lažnog predstavljanja, krivičnog djela ili prekršaja od strane objekta ili koje se u (cjelosti ili djelomično) mogu pripisati Pružatelju putovanja ili bilo kojem drugom našem poslovnom partneru (uključujući bilo kojeg zaposlenika, direktora, službenika, agenta, predstavnika, podizvođača ili partnera) čiji se proizvodi ili usluge (izravno ili neizravno) stavljaju na raspolaganje, nude ili promoviraju na našoj stranici ili putem naše Platforme, uključujući i bilo kakvo (djelomično) otkazivanje, preklapanje rezervacija, štrajk, višu silu ili bilo koji drugi događaj van naše kontrole.

Ajmo.ba nije odgovoran (i ne snosi nikakvu odgovornost) za korištenje, valjanost, kvalitetu, prikladnost, formu i objavu Putovanja i ne daje nikakve izjave, jamstva ili uvjete vezano uz njega, bilo podrazumijevana, statutarna ili neke druge vrste, uključujući i sva podrazumijevana jamstva tržišnog potencijala, naslova, nekršenja prava ili prikladnosti za određenu namjenu. Priznajete i prihvaćate da je relevantni Pružatelj putovanja isključivo odgovoran i da preuzima svu odgovornost vezanu uz Putovanje (uključujući sva jamstva i izjave koje daje Pružatelj putovanja). Ajmo.ba nije (ponovni) distributer Putovanja. Žalbe ili pritužbe vezane uz Putovanje (uključujući i ono povezano s ponuđenom (posebnom/promotivnom) cijenom, pravilima ili posebnim zahtjevima koje zatraži Korisnik) rješavat će se s Pružateljem putovanja. Ajmo.ba nije odgovoran i ne snosi nikakvu odgovornost povezanu s takvim pritužbama, zahtjevima i odgovornosti (za proizvod).

Neovisno o tome naplaćuje li vam (ili vam je već naplatio) Pružatelj putovanja vaše Putovanje, ili posredujemo pri plaćanju iznosa ili naknade (za Putovanje), upoznati ste i suglasni s time da je Pružatelj putovanja u svakom trenutku odgovoran za ubiranje, prikupljanje, doznaku i plaćanje primjenjivih poreza na ukupnu cijenu ili naknadu (Putovanja) odgovornim poreznim vlastima. Ajmo.ba nije odgovoran za doznaku, ubiranje, prikupljanje ili plaćanje relevantnih poreza na ukupnu cijenu ili naknade (Putovanja) odgovornim poreznim vlastima. Ajmo.ba ne djeluje kao trgovac vaših proizvoda ili usluga koje su dostupne na Platformi.

Dodavanjem fotografija/slika na naš sustav (primjerice kao dodatak recenziji) potvrđujete, jamčite i suglasni ste s time da posjedujete autorska prava na fotografije/slike i suglasni ste s time da Ajmo.ba može koristiti dodane fotografije/slike na svojoj (mobilnoj) internetskoj stranici i aplikaciji, kao i u (online/offline) promotivnim materijalima i publikacijama na način koji Ajmo.ba prema vlastitom nahođenju smatra primjerenim. Dajete Ajmo.ba neekskluzivno, globalno, neopozivo, bezuvjetno i neograničeno pravo na korištenje, reprodukciju, prikaz, davanje na reprodukciju, distribuciju, sublicenciranje, komunikaciju i ustupanje fotografija/slika prema vlastitom nahođenju Ajmo.ba. Dodavanjem ovih fotografija/slika osoba koja dodaje fotografiju(e) prihvaća potpunu pravnu i moralnu odgovornost za sve pravne zahtjeve trećih strana (uključujući, ali se ne ograničavajući na, vlasnike smještajnih objekata) koji proizlaze iz Ajmo.ba-ovog objavljivanja i korištenja tih fotografija/slika. Ajmo.ba nije vlasnik i ne preporučuje fotografije/slike koje su dodane. Vjerodostojnost, valjanost i pravo na korištenje svih fotografija /slika posjeduje osoba koja dodaje fotografiju i nije odgovornost Ajmo.ba-a. Ajmo.ba se odriče bilo kakvih odgovornosti i obveza povezanih s dodanim fotografijama. Osoba koja je dodala fotografiju jamči da fotografije/slike ne sadrže viruse, trojanski softver ili zaražene datoteke te da ne sadrže pornografski, ilegalan, neprimjeren, uvredljiv, nedozvoljen ili neprikladan materijal te da ne krše prava (prava intelektualnog vlasništva, autorska prava ili prava na privatnost) trećih strana. Svaka fotografija/slika koja ne ispunjava navedene kriterije neće biti objavljena i/ili Ajmo.ba istu može ukloniti/izbrisati u svakom trenutku i bez prethodne najave.

 

10. Prava intelektualnog vlasništva

 

Ako nije drugačije naznačeno, softver neophodan za obavljanje naših usluga ili koji je na raspolaganju ili se koristi na našoj Platformi i prava intelektualne imovine (uključujući autorsko pravo) koja se odnose na sadržaj i informacije i materijal na našoj Platformi u vlasništvu su tvrtke Avensis MJ d.o.o.., njenih Pružatelja putovanja i nabavljača.

Ajmo.ba zadržava potpuno vlasništvo nad svim pravima intelektualnog vlasništva (izgleda i koncepta (uključujući infrastrukturu)) Platforme na kojoj se pruža usluga (uključujući recenzije gostiju i prevedeni sadržaj) i nemate pravo kopirati, preuzimati, dodavati hiperveze na stranicu, promovirati, objavljivati, plasirati na tržište, integrirati, kombinirati ili na bilo koji drugi način koristiti sadržaj (uključujući prijevode i recenzije gostiju) ili naš brand bez izričite pismene dozvole. U slučaju da (djelomično ili u cjelosti) koristite ili kombinirate naš (prevedeni) sadržaj (uključujući recenzije gostiju) ili imate udio u pravima intelektualnog vlasništva na Platformi ili (prevedenom) sadržaju ili recenzijama gostiju, ovim putem dodjeljujete, prenosite i prebacujete sva prava intelektualnog vlasništva Ajmo.ba-u. Bilo kakvo nezakonito korištenje ili bilo koja od gore navedenih radnji ili postupaka predstavljaju kršenje naših prava intelektualnog vlasništva (uključujući autorska prava i prava pristupa podacima).

 

11. Razno

 

U okviru zakonskih odredbi, ovi uvjeti i odredbe, kao i pružanje naših usluga, podliježu zakonima Bosne i Hercegovine te je za svaki spor koji proizađe iz ovih uvjeta i odredbi nadležan odgovarajući sud u Banja Luci,Bosna i Hercegovina.

Ako je bilo koja stavka ovih uvjeta i odredbi sada ili ubuduće nevažeća, neprimjenjiva ili neobvezujuća, i dalje će važiti sve ostale stavke. U tom slučaju, takva nevažeća odredba i dalje će biti primjenjiva koliko to zakon dopušta, a vi ćete morati pristati na uvjete slične onima koje propisuje nevažeća, neprovediva ili neobvezujuća odredba, u smislu sadržaja i namjene ovih uvjeta i odredbi.

 

12. O Ajmo.ba-u i pridruženim tvrtkama

 

Uslugu putovanja pruža Avensis MJ d.o.o.., privatna tvrtka s ograničenom odgovornošću, registrirana po zakonima Bosne i Hercegovine, sa sjedištem na adresi ulica Kralja Petra 1.Karađorđevića 85, Bosna i Hercegovina i registrovana u Osnovnom sudu u B.Luci.

Ajmo.ba ima sjedište u Banja Luka, Bosna i Hercegovina, te uključuje razne podružnice (“podružnice”) diljem BiH. Podružnice su samo unutarnja potpora u radu i u korist Ajmo.ba. Određene podružnice pružaju ograničene usluge podrške za korisnike (samo putem telefona). Podružnice nemaju svoju Platformu (niti kontroliraju, uređuju, održavaju ili pružaju usluge web hostinga za Platformu). Podružnice nemaju moć niti su mjerodavne za pružanje Usluga putovanja, zastupanje Ajmo.ba ili sklapanje ugovora za ili u ime Ajmo.ba. Vi niste ni na koji način (pravno ili putem ugovora) povezani s podružnicama. Podružnice također ne izvršavaju i nisu ovlaštene izvršavati bilo kakve procese ili djelovati kao zastupnik Ajmo.ba. Ajmo.ba ne prihvaća ili smatra svojim sjedištem bilo koje mjesto, odredište ili ured u svijetu (uključujući i uredu svojih podružnica), osim registriranog ureda u Banja Luci.